Okategoriserade

Kommer vi någonsin få fred på jorden?

Nej, jag tror inte det för vi kan helt enkelt inte hålla sams utan har det i våra gener som i grund och botten handlar om överlevnad till vilket pris som helst.

Om vi tittar på schimpansernas flockliv så har de ett beteende som liknar vårt och då menar jag det basiska flockbeteendet. De drar iväg på ”krig” de vill bråka med andra grupper ute i deras omvärld och dödar varandra och t om även äter upp offren. I sin egen grupp utför de mobbing, de använder sex för njutning, för att visa sin makt och för att kunna påverka sin situation i gruppen. De har sex året runt och inte bara vissa parnings perioder som andra djurarter. Så om vi tittar på detta så skulle vi i alla fall dra iväg på krig och döda och hålla på utan någon speciell anledning men nu så har makten använt och använder religionerna som ursäkt till att få härja runt ute i världen. 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=dQn1-mLkIHw[/embedyt]

Vill skriva om ett hett ämne som är ett problem ute i världen och som skapar hat och utanförskap för alla inblandade. De med makt vill få oss att hata och skapa oreda i Europa just nu och de vet precis hur de ska göra för att det ska hända. Vi återupplever 30 talets oro och politiska uppbyggnad. 

Vill med det också ta upp om extremister, för det handlar om personlighets fråga och inte religions fråga. Dessa personer har behov av att följa regler och känna en stark gemenskap med andra. De behöver känna en mening med livet och att de gör en bra sak. Där det finns en stark ledare som de har respekt för och som talar om regler och att Gud straffar dem som inte tror eller syndar. Där de har ett starkt brödraskap mellan männen.

Dessa unga människor och då speciellt män har svårt att hitta sin identitet, kan känna sig vilsna och olyckliga. De som har lägre IQ med personligheten följare gör precis som ledaren säger och följer slaviskt order bara, men de med högre IQ tänker ut de onda avsikterna och styr dessa unga män till att begå dåd som de själva inte vill utföra. Desto mer intelligens ju mer uttänkta negativa saker och de med låg, rakt på sak och agerar efter ledarens order.

När de går på de första mötena som de blir värvade till så blir det som att komma hem ett svar på deras saknad i livet och de är fast i beroendet. För det blir precis som ett beroende, har de också beroende hjärnan blir det svårt att bryta mönstret samt om de har fått genen för aggressivitet, krigar genen som forskarna kallar den. De kan även ha genen där de behöver utsätta sig för hisnande känslor och då är det adrenalin kickar som de vill uppleva och det är samma sak där som med alla beroenden. De behöver höja nivån varefter för att få uppleva samma känsla, kick igen.

De som är extremt påverkade har oftast låg utbildning om omvärlden och en hård fostran i någon religion. De med eventuellt låg IQ samt personligheten följare, behöver en stark Alfa hanne att följa. Dessa starka drifter är svåra att styra över och de som vill ha användning av dessa män är mycket medvetna om det när de värvar unga män till sina avsikter. Detta gäller även yrkessoldater och inte bara som många tror självbombare eller dåd där någon utför massaker. I historien var dessa män också yrkes soldater, de kriga för lön för andra länder. De begav sig iväg på korståg och olika krig för det höga nöjets skull att få döda och härja runt.

Hur kan vi överbygga dessa problem? Det handlar inte om en tro på en skapare utan om makt och politik som det alltid gjort tillbaka i tiden. Religion var politik i dåtid och de skapade samhällen efter reglerna som profeterna och efterföljarna satte upp. Det var enda sättet att styra mänskligheten från att leva ett barbariskt liv till en ordnad tillvaro. Det vi bör inse är att dessa män finns och har alltid funnits ända från grott stadiet. De är skapta med krigar genen för att försvara flocken och ta till våld om det behövdes. Skydda flocken från rovdjur eller andra faror.

När vi kommer till insikt att vi har dessa beteenden och de olika generna som skapar vår tillvaro så kan vi säkert påverka och ge samhället en chans att förändras..