Okategoriserade

Är vi lurade att tro på saker som inte är sanna?

Repris lite på det jag skrivit om tidigare.

I mitt första inlägg här på bloggen så skrev jag ett inlägg där jag förklarade vad jag tänkte skriva och fokusera om. Några personer har hört av sig till mig och vill att jag ska skriva mera om detta. Det är ett stort område men jag börjar lite idag och fortsätter varefter att berätta. 

Texten nedan är från mitt första inlägg

Först lite om var vi står i samhället och världen. Mänskligheten tillbaka i historien har skapat en mall som vi ska följa för att passa in med massa traditioner, dogmer, religioner, politiska åsikter och många fördomar om andra personer och folkgrupper osv.

Vår livshistoria på vår planet har haft många mörka perioder och vi lever i en förljugen värld för de som styr låter oss inte få veta sanningen.

Det är dags att vakna upp och ta tag i rodret till våra egna liv, vår tillvaro och sluta vara slavar på grund av historien som ändå är så illa tilltygad av de som styrt i dåtid och styr i nutid.

Lite mera förklarat nedan 

Det som jag menar med illa tilltygad är bland annat att religiösa åsikter har påverkat hur vi sett på allt och vinklats av de troende och religionerna. Vetenskapsmän har blivit dödade, bannlysta och förföljda när de pratade om saker som inte passade in i de heliga böckerna. För de stod för sanningen enligt de religiösa, Guds ord.

När ska mänskligheten förstå att dessa heliga böcker är mest metaforer och berättelser som färgades av dem som skrev från dåtidens syn på livet och hur personen var som författade texten. En person med en färgstark personlighet med stor berättar förmåga. Översättningar som gjorts där de har tolkat orden som kan ha olika betydelser och misstolkats för de som gjorde jobbet för de tolkade efter sin syn på saker och ting.

Nu kanske ni förstår att texterna inte är Guds ord utan olika tolkningar som gjorts från berättelser som har vrängts och ändrats efter vägen. De som sa emot eller ville tro något annat eliminerades och förbjöds att tro något annat. 

När det gäller kristendomen så har den skapats av efterföljare med starka personligheter som bråka om vem som skulle bestämma och styra. Vid de stora koncilier mötena där alla ärkebiskopar, biskopar och andra högt uppsatta satt och tyckte till hur de skulle se på Jesus och moder Marie. Allt handlade om vem som hade störst makt att säga vad som skulle följas och tro. Finns mycket mera att säga om detta. Är ni intresserade så finns det mycket böcker som är skrivna om denna tid.

Skriver mera om de olika ämnena andra dagar. Vi är alla unika och alla gör sitt bästa att leva sitt liv men kan behöva lite vägledning ibland. Tappa inte bort vem ni är, för att passa in i mallen. Låt er vara unika och gör det som känns rätt i ert hjärta.