Okategoriserade

Är de heliga böckerna, sagoböcker från förr?

Nytt pass i min hand om typ en vecka sa mannen i luckan.

Att fota sig för nytt pass var ingen rolig upplevelse. Nu för tiden måste de se hela ansikten och jag som har lugg var tvungen att borsta den åt sida. Ta bort örhängena för de blänkte i kameran enligt mannen. Vi får inte le på kortet heller och det vet jag varför. Det handlar om när de söker i en databas senare för att finna personen vid händelser i samhället. Programmet söker efter mått i ansiktet.

Hur kul såg jag ut?? Inte snygg 🙁 såg ut som en straffånge från 1800 kallt, suck. Gick därifrån med tunga steg och insåg att åren sprungit ifatt mig. Det är bara och gilla läget. 

När jag gick gatan fram och funderade på om jag skulle gå och fika på favorit stället, Waynes Coffee i Gallerian, så hör  jag en man stå och prata högt om något. När jag närmar mig mannen så får jag en vikt papperslapp i handen av en dam där det står. Vill du till himlen? Börjar kika i den och stannar för att läsa mera och då kommer mannen fram till mig. Jag frågar då, vad menar du med himlen?

Vi börjar då prata om livsfrågor inom kristendomen. Jag är emot religioner och lämnat kyrkan som jag berättat om tidigare. Religioner är som ett färdiga paket som vi föds in i och ska bara liksom tycka som statsreligionen. Det tycker jag är helt fel alla ska ha rätt att utforska och fundera vad vi vill tro på och inte tvingas och skrämmas att tro för rädslan att straffas av Gud.

Att ha en tro på en skapare ska vara något vackert som vi känner i vårt hjärta och inte följa heliga böcker som är skrivna för så länge sedan. Vi har kommit så långt inom forskningen och de som utforskat omkring profeternas tids era. Vi kommer inse att berättelserna är mera som metaforer. Berättelser för att underhålla och få människor att finna en mening och sammanhållning i det hårda liv som dåtid gav. De som styrde missbrukade människors behov av struktur, sammanhållning, få stöd i hårda stunder, vägledning, känna en mening med livet och att någon älska dem. 

I framtiden så kommer de att blekna och något nytt kommer in och det är ofrånkomligt. Det kommer hända när vi förstår mera hur vi fungerar i vår kvant fysiska värld och de gamla religionerna blir sagor från förr. Låt oss leva i en modern tid men vi behöver andlighet, absolut. Vi är andliga varelser och behöver en förståelse och närhet till vår skapare och skapelse. Balansen inom oss som vi sänder ut i universum och får tillbaka som en spegeleffekt samt drar mer till oss av samma energi.