Okategoriserade

Chockad av kulturell skillnad 1970

Fixar nytt pass idag 

Snart åker jag iväg till polis stationen i Uppsala för att förnya mitt pass som går ut i december. Jag har alltid haft ett pass i mitt liv sedan jag var 10 år. 

Jag åkte då till Spanien, Torremolinos med mina föräldrar och stora syster, maj 1970. Det var en stor upplevelse för mig för det var en stor kulturell skillnad och Torremolinos var fortfarande lite av en fiskeby. När vi gick till havet från vårt lyxhotell så blev vi attackerade av tiggande barn som ropa pesetas och när vi inte gav alla dessa barn som omringade oss, så spottade de efter oss. Det var många barn och väldigt skrämmande att se dessa som knappt hade kläder på sig. Jag en svensk liten flicka från norden som aldrig sett en utländsk person innan. 

Torremolinos idag och 1970 är en så stor skillnad. 

En del bodde i grottor som var urkarvade under stora vägen som gick genom staden. Det blev i alla fall en fantastisk upplevelse för mig. Finns mycket mera att berätta men ska snart iväg nu. 

Ha en underbar dag och kom ihåg uppskattade de små sakerna i livet.