Okategoriserade

Påverkas vi när det är fullmåne?

Sov inte mycket eller rättare sagt inte något alls inatt. Somnade in två timmar på morgonen. 

Forskarna är oense om vi påverkas av den eller inte men många människor har svårt med sömnen under dessa timmar. Månens faser beror på var månen befinner sig i förhållande till solen och jorden, men dragningskraften är densamma hela tiden.

Jag är övertygad att vi påverkas och det finns många som kan intyga från samhället att det blir mera bråk och folk mår sämre.

Vissa forskningsrapporter säger JA vi påverkas andra säger NEJ. Det som de inte kan ta ifrån oss är hur vi känner. Då vill de mena på placebo effekten men jag har inte koll på när det är fullmåne utan sover dåligt och inser typ dagen efter att det är fullmåne igen. 

De där emot erkänner att djuren påverkas, maneter som går upp till ytan vid fullmåne, bland annat, säger Bengt Edvardsson universitetslektor för institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet.

Tidvattnet blir också starkare vid fullmåne och i förlängningen påverkar tidvattnet även jordens form. Tidvattnet ”masserar” jorden. Jorden dras ut och trycks ihop och till och med jordskorpan påverkas.