Okategoriserade

Finns våldsamma kvinnor?

Skönt fick sova ut ordentligt inatt, tacksamhet.. 

Läste i tisdagens metro en artikel om männens utsatthet från dominanta och aggressiva kvinnor. Det är något som jag vill ta upp men känns som tabu i samhället. Det pratas mest om hur kvinnor utsätts för våld och kränkningar. Kvinnan vill framhållas som den omhändertagande, mjuka, svaga, utsatta och hjälplösa. 

Jag ser inte till könet hur vi är som personer utan till vad vi får ärva genetiskt och vad vi får med oss från barndomen och vilken personlighetstyp vi blir som vuxna. Det är många män som far illa av kvinnors manipulativa beteende i förhållanden. De använder andra metoder än männen som går på med handgemäng. Många gånger till och med ett dramatiskt avslut. 

Kvinnan gör det på ett mera uträknande sätt använder sig av psykiska metoder men även kan vara våldsamma. Se förbi könet och se människan framför dig inte ett kön. Så fort en kvinna har begått ett dåd så chockas vi och undrar hur kan det vara möjligt. Det är ett mörkertal på hur kvinnor kan skada sin familj, barn och medmänniskor. 

Det är mest män som mår sämst men de går inte och ber om hjälp för de är fostrade av traditioner och kulturer att mannen ska vara ska stark och inte visa sig svag och vek, speciellt inte gråta. Det är mest män som tar livet av sig, de står för 70% men pratar samhället om den frågan,, Nej.. Varför inte?

Kvinnan har fått kämpa i världen för att nå där vi står idag speciellt i västvärlden där vi har nått längst. Jag är tacksam för dessa kvinnor och att jag fötts i ett land där vi har en fantastisk frihet. Men börjar bli lite orolig med hur det går för de unga. Gränser på hur vi ska bete oss och behandla varandra börjar tänjas för mycket. Unga kvinnor har blivit mera hårda och utför mera saker som män brukar göra. Unga killar tror det är ok att tafsa på tjejer och kalla dem för horor osv. 

Det behövs mera sex och samlevnads information i skolorna. Vad som är ok och inte. Hur beter vi oss och vad är egentligen en våldtäkt. Ett hett ämne som jag tar upp en annan dag.

Som jag brukar säga. Bemöt andra som du själv vill bli bemött. Ge respekt och du får respekt tillbaka. De som inte klarar av det har någon typ av problem, bryr er inte utan gå. Du kan inte ändra andra men välja att sluta ta åt dig. Vet att det kan vara svårt ibland men du skadar dig bara själv med att låta deras ynkliga beteende få ett fäste i dig. Välj att se det vackra i livet som finns där.