Okategoriserade

Vad är personlig utveckling?

Hur kan man komma vidare när livet känns tungt. Vår utveckling beror på var vi står i livet just nu och vill uppleva. Att vilja utvecklas och förstå sig själv och andra. 

Under mitt 59 årliga liv så har jag upplevt många olika livssituationer där det blivit många utmaningar. Jag är utbildad till coach inom NLP som står för Neuro Lingvistisk Programmering samt en bred erfarenhet från livet.

Jag har fått insyn i samhället i dåtid och nutid, där jag inser att det inte finns någon riktigt bra hjälp när livet kraschar. Läkarna skriver ut antidepressiva och ger råd att gå till en psykolog men det tar lång tid att få ett möte. Det har även gått så långt att de har börjat skriva ut anti ända ner till 5 års ålder. Jag undrar hur de tänker för de unga barnens hjärnor är inte färdigutvecklade och vad ger det för resultat för dem när de blir äldre. Det får framtiden utvisa och de små är som försökskaniner och får kanske lida i sina liv för läkaren/vården inte hade något annat att komma med nu. 

Att må dåligt handlar inte om att serotonin nivån är låg utan kan vara så mycket annat. Det är hela tillvaron som behöver ses över hos personen och inte bara skriva ut dessa piller. Antidepressiva tabletter, sjukskrivningar samt psykolog är inte tillräckligt för en bra hjälp. Hade jag inte varit stark utan fått en genetik som gjort mig sårbar så hade jag gått under. Det fanns ingen bra hjälp när jag behövde stöd utan jag fick söka mig egna lösningar. Jag har studerat själv om kroppen och den mentala biten och som tur är så har jag min coach utbildning där det finns bra verktyg att ta till.

Varför mår vi sämre och sämre? Det är för att vi kommer längre och längre ifrån det naturliga livet. Våra kroppar är kvar typ i grott stadiet hur vi hanterar föda samt med ett flockbeteende där vi tar in omvärlden med våra 5 sinnen. För evolutionen tar det längre tid att förändra än den teknik värld som vi skapat. Allt konstgjort vi stoppar i oss eller utanpå kroppen, gifterna i vår miljö och all strålning som finns skapat av människan. Vad våra hjärnor får ta in i information under en dag. Allt påverkar och stressar den lilla grott människan. 

Ja g får jobba på hårdare så min bok kommer ut snart 🙂 den ger så många infallsvinklar på varför vi beter oss som vi gör och varför vi mår sämre och sämre och vad vi kan förändra för ett bättre välmående. För oss själva och världen.