Okategoriserade

Politiker men nu är det väl ändå dags. Skärpning

Så var det en ny dag med nya möjligheter att göra något annorlunda än det vanliga. 

Vi är oftast vanemänniskor och gör samma saker om och om igen. Varför gör vi det? Trygghet och vi vet att det är ett bra koncept om det fungerar men utvecklas vi då? En del personer är lyckliga och lallar på sitt liv som i en skyddad verkstad. 

De har oftast svårt att ta in hur andra upplever sina liv och har många fördomar om andra. Jag har hört många kommentarer och åsikter bl a från en polis vid valtiden nu i höstas. Det är lite skrämmande att en polis har en sådan smal inskränkt syn på livet och andra personer. De behöver nog utbildas mera om vad som får personer att göra sina val i livet, tex om hur hjärnan fungerar, beroende hjärnan och hur mycket genetiken påverkar oss.

En fd polis som jobbar hårt för att få förändring och hjälpa ungdomar är Mustafa Panshiri. Han föreläser för invandrar ungdomar och samhällsdebatterar om de olika problemen. Han gör något radikalt åt saken och gör ett bra jobb. 

Många ungdomar far illa och då på grund av familjeförhållande, skolor som har dåliga förutsättningar pga nedskärningar och hur deras fritid ser ut. Läste en artikel i metro hur ensamkommande invandrar ungdomar som fyllt 18. Hur de ramlar utanför socialen och vissa har ännu inte fått besked om de får stanna eller har fått nej. De driver omkring på stan bor hos kompisar eller på gatan, blir kriminella, utnyttjas av arbetsgivare där de blir som livegna.

Vart är vi på väg? Bli lilla USA eller? Skrämmande och helt oacceptabelt. När ska politikerna förstå allvaret och jobba för att alla ska få må bra. Ingen ska behöva gå omkring med en oro och ångest över något som går att fixa. Vi vuxna måste ta vårt ansvar och styra upp det hela. Kärlek till andra betyder inte att alltid stryka medhårs utan ställa krav och med det så kommer respekt. När jag coachar personer så säger jag att mitt sätt är inte att stryka medhårs utan ställa jobbiga frågor och jag ger dem en ny syn att se saker på som de inte ens tänkt på innan eller förstått. 

Politikerna behöver ta ett mera ansvar och inte tro att det löser sig med tiden och blundar inför hur det verkligen ser ut i samhället. Jag har bestämt mig nu att bli aktiv politiker igen och då för Liberalerna i Uppsala.