Okategoriserade

Var kommer vi ifrån och vad är meningen med livet?

Dagens arbete med mina förehavanden går sådär. Tekniken är fantastisk när den fungerar men när den strular så blir jag så irriterad. Grrrrr

Livet är som en roller coaster och känns precis som när man åker. Hisnande äventyr, jobbiga situationer, njutningar, glädje och utmaningar. 

Vad är meningen med livet?

Det är en stor komplex fråga som många har ställt och speciellt av alla filosofer. Kan vi finna ett svar på den frågan, varför vi är här? Jag filosoferar på den frågan också mycket och har många tankar om det. En sak är jag i alla fall säker på och det är att vi inte kommer från Adam och Eva med incest som start av vår mänsklighet.

I dags läge så kan ingen säga varför vi är här och hur vi skapats med 100% säkerhet. Många väljer att följa religioner för att få svar på den frågan och nöjer sig med de gamla historierna som det står i de gamla böckerna.

Det är ditt val och dina värderingar som får dig att välja meningen med livet. Ingen annan än du kan veta vad du känner inför frågan. Det vi bör göra är att vara ödmjuka inför andras åsikter och låta bli att döma. De som vill ha en idé eller tanke om hur andra tänker eller gamla åsikter så finns det många ord skrivna om den saken.

I framtiden så kommer sanningen fram och många religioner kommer fallera och folk börjar förstå hur berättelserna är liknelser och inte fakta historier. De berättade historier som blev förändrade med tiden och mellan personer som la till och drog ifrån. Kommer berätta senare om mina tankar och insikter jag fått av att studera historierna kring livet och starterna av religioner. Mycket intressant och ett uppvaknande. Vi har de Abramistiska som kommer från samma källa men utvecklats under alla år men har så många liknelser, för de har påverkats av de tidigare och de är Judendom, Kristendom och Islam.