Okategoriserade

Lördag och en ny helg med äventyr och göromål

Promenad till centrum i Knivsta med ärenden som ger input och välbehag 

Dagen började med en härlig frukost och planering för dagens göromål. Det bar iväg på invigning av nya gymmet We i Knivsta. Jag och min väninna gick in för att mingla omkring med alla andra som kommit dit. Det hade blivit ett lyft med många nya maskiner, så nu blir det en vända imorgon för att testa. Måste komma igång med mitt tränande igen och nu känns det roligt.

Vi svängde även förbi biblioteket för att se om de hade en bok som jag funderade på att läsa och för att kontrollera hur det går för en bok som jag bett dem köpa in. Fysikern Michio Kaku senaste bok The future of humanity som ska bli jätte intressant att läsa. De hade ingen information om den ännu men bibliotekarien skulle kolla och återkomma. Lånade två böcker ”Tretton skäl varför och en bok om att förbättra din tarmflora”

Vi gick sedan till politikern utanför Willys där vi fastna vid miljöpartiet som jag ännu inte pratat med. En av politikerna var väldigt offensiv till en äldre man om en fråga så jag frågade vad de pratade om. De pratade om bidrag till andra länder så vi började prata om många frågor, speciellt miljöfrågor då. När jag kände att han levde i sin bubbla av universitet liv och begränsade förmåga att ta in livet från en annan synvinkel gav jag upp och vi gick vidare. Handlade på Willys och sedan gick vi till ett fik för att vila upp oss och reflektera över vad vi hört och sett. Bläddrade i böckerna och bara var för stunden.

Den ena boken jag lånade handlade om en ung flicka som tar sitt liv och hon lämnar 13 kassetter efter sig för att beskriva varför hon tog det valet. Jag ska läsa den för jag vill förstå vad som påverkade henne för mitt intresse att vilja hjälpa unga att förändra sina liv till att få må bättre och göra andra val än att ge upp.