Okategoriserade

Mikroplast i våra organ, hur påverkar det oss?

Illustrerad vetenskap: plastens påverkan i nuet och in i vår framtid

OMG, nu i veckan så läste jag illustrerad vetenskap, som är en av mina favorittidningar och blev så uppgiven och fundersam över vår framtid. Jag vet mycket om vad som ska hända på grund av min förmåga att se in i framtiden. Men blir ändå så ledsen över hur det kommer bli i framtiden.

Vi har nu mikroplast över hela vår jordglob även i de minst befolkade områden för regnet och vinden för med sig plasten till de platser där vi inte har bebygga områden. I den artikeln jag läste om så talar de om mikroplasten som kan gå in i våra organ. Jag har även läst tidigare om forskare som talar om nanoplast som kan gå in i våra celler.

Det är tyvärr redan försent att ändra det vi har påbörjat men vi kan stoppa i hur vi fyller på med denna nedsättande påverkan. Livet blir tufft men vi måste stoppa nu för att förändra hur nästa generation och följande generationer kommer få det. Vi behöver stoppa nu omedelbart men hur når vi ut till alla i vår närmaste närmiljö och ut i världen och den globala påverkan??

Plast finns över allt i vår omvärld och svårt att stoppa som vi håller på.. Vem vill dra ned på vårt välmående där plasten tagit överhand?? Tänk på,, vart du än vänder dig om i världen eller gör så har du plast omkring dig…

När du skakar om ett klädesplagg i ditt hem eller kör på gatan hemma så har du bidragit till att förorena vår värld…..

Det finns mycket att göra men vi behöver göra en stor förändring och inse att vi är sårbara individer i ett stort sammanhang i ett sort universum som kan ta ett ett snabbt slut….

Vi färdas snabbt som det är nu… kan vi bromsa in det som det är nu???

Om vi alla tar ett ansvar så kan vi bromsa in det men det är försent… men vi får inte förglömma att evolutionen har sitt att säga till om också…

Vi den lilla individen, har inte mycket att säga till om men vi lever som vi ägde vår tillvaro…

Vi behöver ta ansvar över vår tillvaro och för alla generationer framöver……. Men vi blundar för det känns bäst för oss just nu livet.. Bekvämt för nuet men en katastrof för livet framöver….