Okategoriserade

Det är oroligt politiskt i Sverige och vår omvärld där även naturen har tagit upp fajten med oss

Vår tillvaro är orolig i Sverige och vår omvärld där även naturen har tagit upp fajten med oss

Snart så är sommaren över men än så länge kan vi njuta av det typiska svenska sommarvädret. Jag kämpar på med mitt skadade revben där jag måste ta värktabletter med 4 timmars mellanrum. Bältrosen gör så jag har värk av den också, suck. Men det är ingenting mot vad vi kanske står inför snart..

Det är oroligt politiskt i Sverige och vår omvärld där även naturen har tagit upp fajten med oss om hur vi har och även i dagsläget hanterar den. Vår tillvaro på vår planet är hotat på flera sätt.

Det är väldigt oroligt på grund av flera anledningar just nu i Sverige och ute i världen. Många saker är så onödiga för att vissa ska sitta och tycka till så mycket istället för att se det med helikoptersyn på saker. De grottar ner sig i vissa frågor och många blir personliga. Där det mera handlar om vad de som person tycker om de politiska frågorna och inte det bästa för deras land och vår omvärld. Jag tycker att ibland så beter de sig som små barn som bråkar och vill vinna. Där det sårade barnet inom dem dyker upp och deras vuxna förstånd får mindre plats i deras beslut. Mycket skrämmande….

Koranbränningar som är så onödiga men vem ligger egentligen bakom dessa???

I Sverige så har polismyndigheten ansvar för att ge tillstånd för koranbränning. Det handlar om yttrandefrihet säger regeringen och polisen där de lutar sig mot lagen som vi värnar om i vårt land. Men att bränna en helig text är inte yttrandefrihet och det spelar ingen roll vilken religion vi än tar upp. Vi behöver lämna respekt inför andras tro.

Hotet mot Sverige har ökat nu mera på grund av dessa aktiviteter. Ämnet är brännhett och jag tycker att ingen religiös text ska brännas. Det handlar inte om yttrandefrihet utan hets mot folkgrupp när man förnedrar någons heliga text. Att ha åsikter och prata om det i en öppet sällskap eller skriva några texter om sina åsikter och inte bli bestraffad eller fängslad är yttrandefrihet.

Om vi ska titta på historien så har typ alla religioner en mörk bakgrund. De har och utövar även i dagsläget hot, våld och utanförskap. Om man läser på om hur vi har krigat och hållit på så är det inte konstigt att vi fortsätter med detta. Men nu har vi krigsvapen som kan förinta jorden flera gånger om..

Mina funderingar är att det kanske ligger andra makter bakom dessa aktiviteter som vill att vi ska vara utsatta och hotade i vårt land….. Mycket är på gång och många starka makter drar i många trådar för att få som de vill. Där vi den lilla människan som stretar på i livet blir mest drabbade. Det har varit så i historien och fortsätter in i framtiden.

Vem vet vad som komma skall?? Men att något kommer dra igång är helt säkert för nu kokar det på många platser i vår omvärld.. Där även en annan fara finns och det är att vår planet börjar slå tillbaka mot oss. Där har vi inte mycket att säga till om när det sker större naturkatastrofer. Allt är inte bara vårt fel med miljöskadorna vi gör utan det är evolutionen som fortgår. Vår tillvaro är inte statisk utan i ständig förändring från minsta partikel ”strängteorin” ut i universum.