Okategoriserade

Fint väder och påskhelgen rullar på

Påsken som infaller olika datum

Påskdagen och solen lyser från en klarblå himmel än så länge men det är inte speciellt varmt ute. Vaknade tidigt med en suck från en helt knäpp dröm..

Tittar på väderprognosen för dagen på TV och det ska tydligen bli upp till 13 grader idag, Nice.. Det blir en lång och trevlig promenad idag alltså så jag kan ladda på lite D vitaminer.

Det är denna dag som Jesus “Yeshua” uppstod och är glädjens dag för de kristna. Det är en symbolisk dag för vilken är egentligen den rätta dagen? Det får vi aldrig veta eller hur allt egentligen gick till under dessa dagar,

Året 1973 firade jag påsk två gånger med min familj. Först hemma i Sverige och den andra på Rhodos som är helt annorlunda än vi gör hemma. Det blev en stor upplevelse att få uppleva en annan kultur och firande. Början på 70 talet när charterresor var väldigt nytt..

Påsken infaller  under olika datum på grund av bestämmelser som avgjordes på ett koncilier möte 325 e.kr. Vi firar påsken olika också för att vi bytte från den julianska till den gregorianska kalendern. I Sverige gjorde vi det under 1700 talet i de katolska länderna redan på 15oo talet.

Finns mera att berätta om händelserna men det går att läsa om det på wikipedia.

Nu blir det en promenad i det fina vädret. Önskar alla en underbar dag och en god fortsättning på påsken.