Okategoriserade

Jesus utsätts för lynchning av pöbeln på väg mot Golgata för att korsfästas.

Jesus blir korsfäst och det blir början av en ny tro och religion som skapats av efterföljare i historien. 

I dag så är det långfredag och de kristnas prophet och rebell fick enligt sägnen utstå prygel från de okunniga romerska soldater som bara lydde order. De satte på honom enligt berättelsen en krona av törne med vassa taggar som skar in i hans hud och gjorde så blod rann ner mera från hans redan sargade kropp.

De sägs att han fick bära sitt kors till avrättningsplatsen men jag tror att det var endast överliggaren till ett kors eller typ som en stock. Där hans armar var fastbundna med utsträckta armar. Folket hade samlats längs med vägen de dömda fick gå innan de kom fram till avrättningsplatsen Golgata som låg utanför staden. Den vildsinta folkmassan skrek och lyncha honom längs med vägen. Apostlarna hade rymt fegt iväg i rädsla att bli utsatta själva av spott och spe från folket.

Yeshua “Jesus” blir korsfäst där armarna blir bundna också inte bara spikar och han blir upphängd naken för att ytterligare bli förnedrad som var vanligt vid denna typ av avrättning. Han är oftast avbildad med ett typ tygstycke runt sig med det fanns inte. Det har kommit till på avbilder för de kan inte ha en naken man som folk ska be inför osv.. Hittade en bild där han är naken..

Mänskligt beteende där vi agerar väldigt primitivt ibland och många far illa i de olika grupperingar vi har

Mänsklighetens beteende som fortfarande är detsamma… Om någon blir populär och omtalad så blir det alltid många följare samt hatare av olika anledningar. Om den upphöjda personen tappar sin förmåga, pengar eller idolskap så försvinner de flesta följare och vissa kan även bli hatare ibland. De kan vara de som står och hejar på som mest vid lynchning av den personen…

Den personlighetstyp som jag brukar kalla “vänder kappan efter vinden” håller alltid med de som de kan vinna på något just för stunden. De mest oärliga personer som vi kan ha omkring oss.

Mänskligt beteende är komplex och vi är flockdjur som drivs av överlevnadsinstinkt till vilket pris som helst ibland. Där vi gör många val för att få en bra plats i flocken med revirtänk. Det är bara att titta på hur schimpanser beter sig i en flock som vi har 99% lika dna med.

Vi har lika beteende som de i grupp samt de kan dra iväg till andra grupperingar för att kriga med tillhyggen där de dödar fienden och äter sedan upp dem. Det är hanarna som drar iväg inga honor men de kan skapa oro i gruppen med mobbing och utanförskap. De kan stjäla andras barn samt använder sex för att komma högre upp i hierarkin. Oj oj vilka beteenden precis som vi håller på.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=a7XuXi3mqYM[/embedyt]