Okategoriserade

Vart är Sverige påväg när det gäller kulturkrockar och hur ska vi bete oss mot varandra?

Hur ska vi gå vidare med alla kulturkrockar och samarbete mellan alla som bor i vårt avlånga land Sverige

Idag när jag surfade runt på fb för jag behöver gå igenom allt som kommer in så såg jag en video som någon fb vän lagt ut i en grupp. Kommer inte ihåg vilken nu men spelar roll..

Det är en ung invandrargrabb som talar om att de kommer ta över Sverige. Han säger att vi skrattar nu men det kommer att hända… Jag skulle vilja prata med den unga mannen och fråga hur han tänkt sig samt varför vill han ha en förändring. Till vad då? Ett förtryckt folk som lever i rädsla för regimen och dödande av oskyldiga. De flyr sina länder från elände och regimerna där krig drabbas utanför deras dörr. Varför väljer de att fly just till Sverige för att sedan vilja forma om vårt land till hur deras land är som de flydde ifrån? Konstigt tänk..

Om de tycker att vi är ett land som lever i synd och har en dålig moral för att vi inte följer religionsregler. Varför stanna? De har den fria viljan att återvända till det som de tycker vi ska ha här i vårt moderna demokratiska samhälle som vi svenskar har jobbat hårt för att uppnå.

Jag vet och är medveten om att de som kommer har det tufft att smälta in och leva på ett helt nytt sätt. Men när de flyr och vill komma ifrån deras länder så måste de förstå att länderna de kommer till har helt andra regler, lagar och syn på livet. De behöver gilla läget och göra det bästa av det för de valde eller deras föräldrar valde för sina barn. De gjorde det för att ge barnen ett helt annat liv men som alltid så är det stora förändringar och utmanade att göra det.

Jag är från den generationen svenskar som typ växte upp utan att se en ända utlänning. Ja kanske finsk då men de levde liknande som oss så de smälte in snabbt. Jag såg min första utländska person som var ett adopterat barn från Korea och tyckte det var väldigt exotiskt. Sedan fick vi en musiklärare i 5:an och han var afroamerikan och det blev en helt fantastisk upplevelse.

När jag var 10 år så åkte jag med min familj till Spanien 1970 och fick uppleva spanjorer som var så annorlunda i levnadssätt. Blev rädd för dem för de älskar barn och de var nyfikna på oss för det var i början av chartertiden. De ville ta i mitt långa blonda hår och krama mig. Blev lite jobbigt för vi blev uttittade både på hotellet och ute på stan i Torremolinos som fortfarande då var delvis en fiskeby med många barn i varje familj. En del människor både i grottor uthuggna i berget under en stor väg som vi var tvungna att passera för att komma till havet.

Jag har alltså som barn växt upp utan några utländska personer i Sverige och ser de stora förändringarna i samhällena som vi måste styra upp för alla berörda. Vi har blivit ett land med många olika nationaliteter och vi måste sätta gränser och få det att fungera. Sluta att curla de som kommer för de får ingen respekt för vårt land eller tar något riktigt ansvar.

Jag har många utländska vänner och haft pojkvänner från andra länder där jag hört många historier och hur de lever här. Ibland kan jag bli upprörd och talar då om vad jag tycker och berättar för dem saker de inte vet något om. Det behövs mera information vid ankomst och vad som förväntas av dem för att få stanna här.

Detta är ett hett ämne och jag tycker att vi tramsar om många saker som måste styras upp innan det är för sent. Om det inte redan är för sent för vissa saker för det är svårt att vända en skuta som farit omkring utan roder en längre tid. Ett fartyg utan bra segel med en svag kapten vid rodret som inte orkar hålla fartyget i rätt kurs när vindarna tar i. Stormarna är på intågande för det är bara att titta ut i samhället åt vilket håll det brakar emot. Mera sammandrabbningar, dödsskjutningar och mera högerextremister som växer i styrka. Vill vi leva med ett sådant samhälle?

Politiker vakna upp och styr upp saken nu. Det är vi det internationella folket i Sverige som lever här som drabbas. Gör något åt saken och fega inte ut av rädslor eller backa för motgångar. Kör på och skapa en tryggare tillvaro för oss som lever och föds in i denna värld. Det finns mycket som kan göras men har de alla verktyg som behövs för det? Politiker lever som i en skyddad verkstad och uppfattar bara saker ibland genom statistik eller från andra hands information.