Okategoriserade

Bollplank för mina filosofiska tankar

Fredag igen och denna vecka sprang iväg som den hade ett akut ärende att ta hand om.

Snart så är det höstmånad men vädret är som en varm sommardag idag så passa på och njut för hösten kommer med stora steg och sveper in oss i mörkare tider. Jag gillar när det blir lite mörkare på kvällarna och speciellt nätterna ska vara mörka så vi får en djupare sömn. Att tända ljus och mysa är en av mina favoritstunder.

Jag gillar att fotografera och ljuset blir så annorlunda på sensommar och hösten med alla vackra sprakande färger i naturen. Det finns så mycket att fotografera som det är om våren när alla blommor slut i full blom.

Idag blir det en sväng till en hjärnskrynklare som jag brukar skoja och säga. Många berättar inte att de går till typ någon hjälp med det inre för det är fortfarande känsligt och lite nedlåtande i andras ögon. Men det är många som går för det är långa väntetider till att få en tid. Varför känna det som ett nederlag? Se det som din ventil till att få prata av dig som inte dömer eller skvallrar om till andra vad ni har pratat om. En fördel alltså i livet när det är jobbiga uppförsbackar som vi måste ta oss uppför. Varför gå ensam?

Jag samtalar med en kurator för jag behöver en person som jag kan ha som bollplank i mina djupa livsfrågor som har tystnadsplikt samt får betalt för att orkar lyssna på mig och försöka sig på att förstå mina djupa filosofiska tankar.

Jag har en del tankar om det är rätt att ta emot blod som jag gjort nu rätt många gånger under min livstid. Leka Gud att stoppa en process som kroppen satt igång, är det rätt. Det har blivit 14 påsar alltså de kan vara från 14 olika personer och man får deras dna i sig som kroppen bryter ner och försvinner ut med urinen enligt läkarna.

Senast i december 4 påsar blod samt 1 påse järn och under våren 2 st påsar med järn vid olika tillfällen. Jag står nu inför att välja att låta bli nästa gång jag behöver blod. Det är ett tufft beslut och har inte tagit ett helt beslut ännu. Tyvärr så är det väldigt aktuellt just nu 🙁

Ta hand om dagen och njut av de sista varma sommardagarna