Okategoriserade

Algoritmer och appar är de nya styrmedlen för de mäktiga över oss

Det är varmare idag än igår så det är bara att chilla i skuggan inta mycket vatten och bara njuta av tillvaron.

Fåglarna och smådjuren i naturen underhåller mig, igår skutta en ekorre fram alldeles vid mina fötter och kilade sedan upp och ned i träden samt slängde sig från gren till gren.

Två skogsduvor som bråkade imorse i ett träd som är omtalade att vara kuttrande mysande tillsammans. De hade väl en dålig dag precis som vi har ibland och små tjafsar. Jag visslade till och de lyssnade för de slutade och trampa iväg på grenarna i trädet åt olika håll. Japp fixar även småstrul till djuren så de slutar bråka, ha ha

Idag blir det ett utlåtande om alla dessa appar som finns nu och som är bra i vissa hänseenden men vi får inte förglömma att de kan användas i dåligt syfte. IT-världen har gjort stora förändringar i vår värld och vi blir mera och mera digitaliserade och med det mera sårbara i samhällena. Tänk på cyberattacker som har utförts, vi fick en mot Arbetsförmedlingen rätt nyligen.. De kan lamslå hela vår struktur för allt görs nu digitaliserat. Vi blir totalt strandade i alla frågor..

Appar som kan fånga upp info som de kan använda för att se var vi befinner oss, vilket mönster vi har i livet, typ vaknar åker till jobbet och hem. Hur vi mår för det påverkar hur vi använder mobilen, det finns en app som varnar om du håller på bli deprimerad osv..

Om ni tänker efter så är det en farlig väg att gå för de kan använda denna information när det är som bäst att inta ett land och skapa mest oreda. De vet exakt var vi befinner oss för tillfället om vi sover eller är vakna. Alla dessa algoritmer som är hemliga för de vill inte avslöja hur de styr oss med dessa medel. Vi tror vi kan påverka vårt media utbud men ack Nej….

Tänk på att de som styr i världen äger media också och levererar det som de vill att vi ska få veta och de färgar våra sinnen vad vi ska tycka. Tro inte 100% på vad media talar om utan var medveten om saken och rycks inte med i att skapa problem för andra människor.

Vi är som en fårskock som följer fåraherden/fåraherdarna utan att många inte ens är medvetna om det.

Vi är alla skapade från samma källa lika värdiga inför vår skapare och vi bor på denna planet Tellus i ett oändligt universum som vi fått att förvalta men sköter rätt dåligt. Vi behöver vakna upp och börja förändra..