Okategoriserade

Kvicksilvertunnor i Östersjön som läcker

Nu så är jag tillbaka från en 3 dagars vistelse på sjukhuset där de har gjort en del undersökningar.

Det har tagit på mina krafter för jag har inte fått ätit något under dessa dagar samt mitt problem har gjort mig svagare, suck..

Jag har försökt att inte tänka så mycket och bara vilat men det är svårt. Tittade på TV och såg hur de la fram olika viktiga saker i riksdagen. Den första var om miljön och fick verkligen skrämsel hicka av hur de pratade om att det finns upp till 1000 fall i Sverige som ligger på risknivå 1.

Det fallet som de fokuserade på under debatten var de kvicksilvertunnorna som finns dumpade i Östersjön någonstans mellan Sundsvall och Gotland. Det värsta är att de inte riktigt vet var de finns men att de är till antalet som de också gav olika uppgifter om 20.000 – 23.000 stycken.

De talade om att de läcker ut för tunnorna har befunnit sig länge på havets botten ca 50 år. Men hur fasen tänkte de personerna då som hade något att säga till om hur de skulle hanteras. Det som inte syns finns inte och bekymren försvinner, man kan börja undra hur deras intellekt var.

I debatten pratade de om fisken vi fångar in och äter och de som använder havet till dricksvatten samt att de är ohälsosamt att bada. MEN herre gud det är ju helt galet det är så mycket mera som står på spel för vår natur och vår överlevnad här på jorden. Många fokuserar på den globala uppvärmningen men vi kommer ha utrotat oss själva innan om vi inte tar i med krafttag på våra andra miljöfarliga gifter som vi har skapat.

De vill att de som skapat problemet ska betala och sköta om saken och låter tiden gå. Fattar inte politikerna hur allvarligt det hela är och gör ett krafttag och löser problemet. Tar kostnaden på skattemedel och fakturerar de vederbörande som ska betala i slutänden. De måste agera nu innan det är för sent. Ett alternativ är att minska pengar vi skänker till andra länder och satsar på vårt land och för att rädda vår miljö bland annat och för att stoppa den utveckling som håller på nu.

De andra fallen 999 stycken är också ett stort hot mot vår miljö, våra djur och vår hälsa i slutänden. Vi blir sjukare mindre fertila och flera sjuka barn föds. Jag tror att de verkligen inte förstår hur illa det är för då skulle saken redan vara löst.

Jag blir så upprörd och ledsen för de inte agerar utan det ska tas upp och malas på om i riksdagen där de ska bråka och bara prata och mala på utan några kraftfulla tag i problemen. Argumentera mellan partierna och kasta skit på varandra är de bra på. Tänk om de kunde vara bra på att var effektiva istället.

De pratade även om ungdomsrånen som ökar och håller på att spåra ut totalt och där har de olika partierna olika förslag. Skriver om det imorgon.