Okategoriserade

Finns sanningen i våra heliga texter som skrevs för så länge sedan?

Solen skiner från en klarblå himmel idag också och allt känns lugnt och skönt i stugan.

Det sprakar från brasan och värmen sprider sig till mig där jag sitter och skriver på min dator.

Snart så kommer min matleverans från ICA för jag har tagit hemleverans som bara kostar 19 kronor och värt varenda krona. Behöver inte åka och handla som jag tycker är så tråkigt samt att de packar och levererar kassarna vid min dörr 🙂 kan inte bli bättre….

Igår så hade jag en konversation med en kompis på telefon och vi pratade om religioner. Det blev en het debatt som det nästan alltid blir när detta ämne kommer upp. Jag blir så upprörd när någon säger att deras religion är den rätta samt att de sitter på sanningen.

Ingen tillbaka i tiden eller nu kan säga att de sitter på sanningen för ingen vet vad som egentligen hände under tiden de skapades och profeterna talade eller hur allt har blivit färgat av dåtidens influenser. Hur kan vi veta säkert att de heliga texterna har kommit från “Gud” Vem kan med säkerhet säga det?

Vem, vad är Gud? En svår fråga att svara på. För mig så är skaparen en stark energi som håller allt samman som existerar. Alla är en viktig del och påverkar allt som händer inom oss och utanför oss ute i världen. De vi gör mot oss själva gör avspeglingar ut i världen och det vi sänder ut till andra vänder åter mot oss, bumerang effekt.

Därför är det viktigt att vi är snälla mot oss själva med kärlek och mot våra medmänniskor med ett rent hjärta och sinne.

Skriver om allt detta i min pågående bok som snart är färdigskrivet.