Okategoriserade

Dödsskjutningar ökar på gatorna som i USA, när tar vi tag i saken?

Vaknade tidigt av en konstig dröm och kunde inte somna om, suck

Det fick mig att tänka på allt som händer nu ute på gatorna i Sverige och blir arg och fundersam över dessa kriminella handlingar. Speciellt när oskyldiga blir drabbade, på fel ställe vid fel tidpunkt.

Tyvärr så kommer det bli bara mera av den varan för myndigheterna ligger långt efter med hur de ska hantera situationerna pga bristande kunskaper och resurser. I Sverige så har vi inte haft dessa gäng uppgörelser i någon större skala men nu så har det ökat.

Jag tror i framtiden så kommer vi bli som lilla Amerika och vi har redan kommit en bit på väg. I USA så har det skjutits på öppen gatan länge med de olika gängrelaterade problemen som blir när det är olika folkgrupper som håller ihop och vill styra aktiviteterna inom den kriminella världen.

Det blir alltid problem när det handlar om stora pengar och det här med makt för i det stora hela så handlar det mest om makt och att få respekt. De grövsta kriminella personer har oftast någon typ av personlighetsstörning som kan vara genetiskt eller beteende mönster eller typ båda två.

När jag praktiserade på en skola så fick jag se hur det i tidig ålder redan hade dessa beteenden om att ha respekt och att ha pengar till att köpa saker. Unga skolpojkar med personlighetsstörningar som uppträde helt respektlöst mot vuxna och sina skolkamrater.

Uppgörelser som har triggats privat som sedan ska göras upp vid skolor. Slagsmål som kunde startas av flickor för att fajtas med grabbar osv. Det är en hård tillvaro våra ungdomar går till när de går i speciellt högstadiet. En period när de är sökande över vem de är och vill vara med i flocken och passa in och synas och höras. Bekräftelsebehovet är högt och gör att många hamnar i trubbel.

Samhället måste styras upp och det är verkligen på tiden för nu har det gått för långt men politikerna har ännu inte fattat innebörden för vi i Sverige är lite godtrogna fortfarande. Vi har haft det så lugnt och fridfullt med inga krig eller större revolter därför har vi tagits på sängen.

Men nu måste vi stiga upp borsta av oss och se sanningen i vitögat och ta fram städattiraljerna för att röja och skapa ett tryggare samhälle för alla som lever här.