Okategoriserade

Samhällena är i gungning och politikerna har skygglapparna på

Sorry, det blev inget inlägg igår var för upptagen att sätta mig ner och skriva något. 

Vädret igår kändes nästan som en försommardag och inte bara en vårdag i april, Nice 🙂 Mina tankar är oftast djupa och filosofiska men tänker även på andra saker naturligtvis. Jag har funderat länge på att skapa en sak som jag kommer berätta om när jag väl sätter igång med det. 

Jag berättade idéen för en person som är insatt i många frågor i livet och kunnig. Han tyckte det var en bra ide och jag skulle må bra av att hålla på med den saken. Så nu ska jag fundera på hur jag ska göra upplägget och hur starta. 

Jag har mycket saker att berätta om och som intresserar mig när det gäller människor och våra beteenden. Det finns så mycket saker som händer ute i samhällena och världen. Jag blir så upprörd ibland att jag ser rött.

När det händer saker varför agerar inte politikerna med att skapa nya inriktningar och lagar. Vad ska behövas för att de ska vakna upp? Det hjälper inte med att skapa hårdare straff och nya lagar bara utan långsiktiga planer och ett nytt tänk på mänskligheten. Idag så har de nog satt på sig skygglappar för de vet kanske inte riktigt hur de ska agera och ta tag i alla problemen. 

Vad är det som får oss att göra de valen vi gör längs med vägen i livet? De behöver sätta sig in i dessa frågor och börja förstå hur vi är skapta och vilket beteende vi har tillsammans. Vi är i evolutionen kvar i grottstadiet med ett starkt flockbeteende där vi har alla de olika personligheterna samt de som har stora personlighetsstörningar, genetiskt med miljöpåverkan. De avvikande generna behöver en trigger för att starta och det är miljöpåverkan. 

När jag ser nyheterna eller läser om de olika livsöden så undrar jag hur de tänker eller vill att vi ska ha för samhällen framöver. När det gäller många saker så fokuserar de på fel sätt. De liksom släcker bara din lilla elden och inte den stora branden som river ner allt som byggts upp. De vaknar troligt upp alldeles för sent och vi har då fått ett samhälle som blir tufft att växa upp i och kunna skapa ett bra liv.