Okategoriserade

Sexmissbrukare som döljer sig bakom prästkläder

Våren har tydligen bestämt sig för att stanna, det är nice. Det blev en lång dag igår också och mycket som hände inom mig och utanför mig.

Fick ta en sväng förbi akuten på Ackis med en rekordtid på 1 timme och en kvart. De var otroligt välbemötande och snabb service 🙂  fick antibiotika utskrivet. När jag kom hem så hade det läckt från där de satte nålen genom två tröjor. Har aldrig upplevt det förut att det läckt från en sådan insatts. Se på den gråa tröjan, ser ut som ett hjärta.

Till något allvarligt som jag är mycket upprörd över när det gäller män. Läste en artikel i Metro från i tisdags som får mig att koka inombords. Den handlade om katolska kyrkan, Vatikanens värld. Det var ett toppmöte nu nyligen, 21 – 24 februari där Påven Franciskus fördömde i hårda ordalag sexuella övergrepp inom kyrkan. Det har funnits i alla tider denna typ av handlingar inom kyrkan. Jag tycker det är fruktansvärt att dessa män som representerar denna värld missbrukar sin roll  för att begå sexuella övergrepp. 

De om någonsin ska finnas för att vägleda människor i jobbiga tider och glädjefulla stunder. De stackars barnen lider helvetes kval och prästerna kan gå hem och sova gott. Fy sjutton för denna falska tillvaro , En person som gömmer sig bakom en svart kappa och glittriga kläder tror sig vara bättre än andra för att de kan bibeln och historien kring Jesus. I Vatikanen, katolska kyrkan så handlar det om makt, pengar och inbördes beundran. Jag har svårt att tro att de har en ärlig äkta tro om en Gud. Läst en del historier kring hur män blir kardinaler och som stridit om påvestolen. Inga Guds tankar direkt utan makt och pengar. 

För att kunna bemästra detta problem så behöver de ändra på synen på prästerskapet samt annat. Varför ska de leva i celibat? De har skapats längs vägen när kristendomen utvecklades av följarna som jag burkar kalla dem. Jesus levde inte i celibat, vem har sagt det? Han var en man med en biologisk kropp som hade samma krav som alla andra män. 

Många blir präster av helt fel anledning och har många problem med sig i bagaget när de väl träder in i ett samfund för att predika och hjälpa människor. I Sverige är vi protestanter och präster får gifta sig och ha ett sexliv men även här så finns det problem. Detta problem genomsyrar alla yrken och religioner. 

Fokus ska vara på männen. Hur kan vi ändra på deras beteenden och hjälpa dem till ett normalt sexliv. Jag vet att vi har genetiskt med oss hur stark sexdrift vi har och kan utgå därifrån hur det ska hanteras och hjälpa männen. Det kommer aldrig bli någon förändring genom höja straffskalor osv utan en mera medicinsk och psykisk hjälp i tidigt stadium.