Okategoriserade

Hjärnans bästa tillskott är motion. Ut och rör på er :)

Somnade tidigt igår och vaknade vid 12 och kunde inte somna om så jag började chatta med en kompis som också inte kunde sova. Det blev över 2 timmars chatt 🙂 somnade om med meditations musik i mitt headset. 

Öppnar upp persiennerna vid 9 och ser att det kommit massa snö och fortfarande snöar. Fy sjutton, måste skotta snö idag men får se det som motion och då blir det genast bättre.

Motion är viktigt för kropp och själ. Att vi syrsätter oss ordentligt och ger hjärnan så mycket syre vi kan. Blodtillförseln ökar med 20 procent i hjärnan och det leder till att minnet blir bättre. Risken för demens anser forskarna minskar med 40 procent av träning.

Psykiatrikern Anders Hans har vid sitt arbete på Sophiahemmet i Stockholm, sett att de fysiskt aktiva patienterna återhämtade sig snabbare. Forskningsrapporterna har visat att motion är lika bra, om inte bättre, mot depression än antidepres­siv medicin. Hoppas i framtiden att läkarna ger motion på recept, hur patienterna bör träna per vecka samt andningsövningar.

Som jag skriver om och vill berätta om är att våra hjärnor fungerar likadant som för 10 000 år sedan, grottstadiet. Vi har på ett par hundra år totalt ändrat livsstil. Vi är inte byggda för att få maten hemskickad, och dagens stress kan vi inte springa ifrån.

Psykiatrikern Anders Hansen uttalande nedan.. 

“”Det här är blytung forskning, inget kvacksalveri, säger Anders Hansen. Han har skrivit en bok om all hjärnforskning, som visar att hjärnan är det organ som påverkas mest av motion””

Vi kan motionera oss friskare i kropp och psyke. Min helhetssyn jag har om att få börja må bättre och skriver om i min pågående bok. 

Näe nu blir det en promenad samt att jag behöver nog skotta igen, för det snöar fortfarande. Ha en underbar vinterdag 🙂 ut och rör på er, släng er ned och gör en snö ängel.