Okategoriserade

Näringens betydelse är ett stort ämne

Måndag och en ny vecka att fylla med saker som behöver göras samt att göra saker som får mig att må bra. Hela veckan inbokat något. 

Ett måste idag och det var att handla mat som är så tråkigt för att det är svårt att handla bra mat för hela affären är full av mat som gör oss sjuka. Går snabbt igenom och vet var jag kan ta mina saker och går snabbt ut. Bockat av ett måste denna vecka, härligt. Ska inte klaga jag kan sätta mat på bordet och äta mig mätt, tacksamhet.

Ett kort stycke från min pågående bok om näringens betydelse

” Vi äter skräpmat, halvfabrikat och får alldeles för mycket socker i oss från allt som produceras. De har mycket socker i för det smakar bättre samt de är medvetna om vårt belöningssystem som triggas igång när vi intar socker. De vet att vi mår som bäst och får en bra kick om det är typ 50% socker och 50% fett. Oj vad vårt belöningssystem blir som en glittrande gran och vi är fast i tuggandet. Inte undra på att vi bara blir sjukare och sjukare samt att många barn får diagnoser som de inte skulle ha kanske om de hade en sund mathållning och en mindre stressad miljö. Jag är helt övertygad att barn med bokstavskombinations diagnoser samt inlärnings och koncentrations svårigheter skulle minska till antalet om de fick en bättre start i livet. De är sockerberoende redan som små barn för att vi inte förstår bättre som föräldrar. Socker är lika starkt i beroende som heroin “

Imorgon så ska jag på ett möte i Uppsala och får se vad det ger mig. Tar nog en sväng förbi efter till Waynes Coffee och tar en fika med mina väninnor som får mig att bli så glad. Tacksamhet att det finns så härliga människor.