Okategoriserade

Kroppen helar med din tillåtelse

Idag så tittar solen fram lite grann och jag har fått sovit bra, härligt att känna sig utvilad.

Gårdagen blev intensiv men uppskattar varje minut tillsammans med min son även om det blev en kort stund. En lunch samt en fika med trevligt prat om allt möjligt. Vi har ofta djupa prat om saker i samhället och hur vi ser på livet samt om framtiden i världen. Kom hem sent och flöt ut på soffan med en kopp te och stickning en stund framför tv:n för att bara relaxa.

Jag har fått besökare på min blog från andra länder som följer mig. Jätte roligt 🙂 ska kanske starta en websida eller blog och skriva om mina tankar på engelska för har ingen aning om hur översättningen blir från det jag skriver nu.

Jag lovade skriva om anti gymnastik idag men det blir ett kort inlägg idag med info om boken som jag läst. Texten nedan är en del från min pågående bok som jag skriver. 

Vår kropp minns allt och det sätter sig i kroppen som blir sammandragna muskler som relaterar till smärta i ryggen, nacken, benen, diafragman, ansiktet samt även könsdelarna, hela kroppen. Denna metod kan göra oss fria från programmeringen vårt liv har gett oss fram tills nu. Metoden är helt annorlunda än den vanliga sjukgymnastiken vi idag får rekommenderat av läkarvården.

Jag rekommenderar boken verkligen och önskar att sjukvården vill lära sig och acceptera denna metod. Boken heter, Kroppen har sina skäl, självhelande och antigymnastik. Kvinnan heter Thérése Bertherat som har skrivit den tillsammans med Carol Bernstein.

Bakom denna kunskap och lära så har vi en kvinna som heter Francoise Méziéres som har tagit fram metoden och hjälpt många fall av olika problem där det mesta handlar om ryggar och nackar. Men även fall som frigiditet, impotens samt för tidig utlösning för män som kom med när de började jobba med andra problem. Hennes metod är inte rumsren inom sjukvården för den går emot den traditionella sjukgymnastiken som ser våra kroppar som mekaniska. Hon talar om helheten och att vi får våra problem hur vi ser på oss själva och tagit efter rörelsemönster från vuxna samt att vi har en daglig påverkan av hur våra kroppar jobbar med balansen varje dag.

Baksidan av vår kropp behövs mjukas upp för alla har problem med det och det handlar om att vi går upprätta och balanserar hela tiden för denna gång som egentligen är en onaturlig kroppshållning och gångart för våra biologiska kroppar. För att stå upprätt så balanserar vi genom att fördela kroppsvikten för att inte falla framåt eller bakåt. Kroppsmassan som huvud, mage, rygg gör att ryggens krökningar framhålls. När vi håller fram huvudet packas musklerna som fäster halskotorna ihop och dessa blir som i en konkav båge. Samma sak gäller med längdkotorna. Detta är priset för vår balans som förvärras med åren.

Därför är stretching av baksidan viktigt att göra varje dag, sträck på dig varje morgon innan du kliver upp ur sängen till att börja med och gör det även mitt på dagen om kroppen signalerar att det behövs. 

Gör som katter gör när de vaknar upp från sin vila.