Okategoriserade

Kan hjärnan och våra gener ge oss en fri vilja?

Min dator vill inte leka med mig igår och idag så jag har fått lånat en dator nu så jag kan skriva och jobba med det jag behöver göra, suck.. Behöver en ny dator..

Helgen blev lite tumult men vädret var helt otroligt med denna brittiska höst värme. Det blev en härlig promenad tog lite bilder som jag la ut på mitt Instagram, Xelem1

Igår vilade jag ut och hade en dag med filosofiska tankar och läste en tidning som jag köpte i fredags om den otroliga hjärnan. Jag älskar att läsa om fascinerande forskning och vetenskap. En artikel handlar om finns den fria viljan samt en om vad gör dig till dig? Precis de områden som jag är intresserad av och vill veta mera om.

Lägger in en bild på en riktig hjärna för det är så fascinerande hur den ser ut och för att kanske ge en förståelse att vi bör vara rädd om den och inte mata den med fel saker.  

De ungas hjärnor drabbas mera för de är inte färdigutvecklade förrän ca 25 års ålder. Det bör informeras mera om hur hjärnan jobbar och hur våra gener påverkar oss i skolan och vad det ger för skador vid droger och alkohol. Så sorgligt att se unga fara illa och gå under i tidig ålder. Kunskap om hur vi fungerar och hjälp när vi har en vetskap om hur våra gener ger oss en stor utmaning i livet.   

Idag blir det förberedelser inför att hjälpa en klient med coachning. Älskar att hjälpa människor med att utvecklas och hitta sig själva. Ska även ringa en väninna som vill ta en fika nu i veckan har inte sett henne på ett tag. Ska bli roligt att ses och prata gamla minnen från min gamla arbetsplats samt hur livet är just nu med allt vad det innebär.